четвртак, 8. март 2012.

Asura - Halley Road [soundtrack za "Psihologiju budućnosti" Stanislava Grofa]

Comets are.. bodies that formed at the very edge of the solar system, out beyond the orbit of Neptune, where Pluto is..
And they are the best preserved samples of the initial material that actually made the sun and earth and planets and even ourselves..


Since we've been in orbit, we've detected maybe four or five such storms..
This is by far the strongest that we've detected with Cassini..
And it's even stronger and there's more activity than the storms that were detected by the two Voyager spacecraft back in the early 1980s..





"Na jednom nivou je još uvek bio fetus koji prolazi koroz iskustvo najvećeg savršenstva i blaženstva dobre materice, ili novorođenčeta koje se sjedinjuje sa hranljivom dojkom koja daruje život. Na drugom nivou postao je čitav univerzum. Svedočio je spektaklu makrokosmosa sa bezbroj pulsirajućih galaksija. Nekada bi se nalazio izvan, gledajući ove stvari kao posmatrač; u drugim navratima postao bi one. Ovi blistavi i zapanjujući kosmički vidici bili su isprepleteni sa iskustvima podjednako čudesnog mikrokosmosa – ples atoma i molekula, zatim pojavljivanje biohemijskog sveta i pokazivanje porekla života i pojedinačnih ćelija. Osećao je da je po prvi put u svom životu iskusio univerzum kakav jeste – nepojmljiva misterija, božanska igra energije.
            Ovo bogato i kompleksno iskustvo izgledalo je da traje kao večnost. Njihao se između iskustva o samom sebi u stanju uznemirenog, obolelog fetusa i stanja blaženog i spokojnog postojanja u materici. Povremeno bi otrovni uticaji preuzeli oblik arhetipskih demona ili zlobnih stvorenja iz sveta bajki. Postao je preplavljen uvidima u vezi sa razlozima zbog kojih su deca toliko fascinirana mitskim pričama i njihovim likovima. Neki od tih uvida su bili od znatno šireg značaja. Čežnja za stanjem potpunog ispunjenja, nalik onim koja se mogu iskusiti u dobroj materici ili u mističkom ushićenju, javila se kao krajnja motivaciona sila svakog ljudskog bića. Ovu temu čežnje video je izraženu u razvoju bajke prema srećnom kraju. Video ju je revolucionarov san o utopijskoj budućnosti. Video ju je u umetnikovom nagonu za prihvatanjem i priznanjem. I video ju je u ambiciji za posedom, statusom i slavom. Postalo mu je sasvim jasno da se tu nalazio odgovor za osnovne dileme čovečanstva. Želja i potreba iza ovih poriva ne bi se mogla zadovoljiti čak ni najspektakularnijim postignućima u spoljašnjem svetu. Jedini način da se čežnja zadovolji nalazio se u ponovnom povezivanju tog mesta sa vlastitim nesvesnim. Iznenada je razumeo poruku mnogih duhovnih učitelja da je jedina revolucija koja može uspeti unutrašnja transformacija svakog ljudskog bića."

Iz knjige Stanislava Grofa, "Holotropski um". Preveo Ivan Jasiković.

Нема коментара:

Постави коментар